Alle Nederlanders kunnen begin juli één maal geprikt zijn

0
700
Alle Nederlanders kunnen begin juli één maal geprikt zijn

Corona-minister Hugo de Jonge verwacht dat begin juli alle Nederlanders minimaal één keer geprikt zullen zijn, vertelt hij bij televisieprogramma Op1. De eerdere verwachting van het kabinet was dat iedereen pas in de herfst van 2021 gevaccineerd zou zijn. De verwachtingen van de Nederlanders worden door de minister met deze uitspraak wel vergroot.

Van de vaccins die Nederland op dit moment gebruikt zijn minimaal twee prikken nodig om de werking van het vaccin voldoende te kunnen garanderen. Naar verwachting wordt er volgende week het vaccin van farmaceut Janssen goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau. Dit vaccin heeft maar één prik nodig om de werking voldoende te garanderen en kan het vaccinatie proces in Nederland dus aanzienlijk gaan versnellen. Als echter blijkt dat de leveringen van de farmaceuten tegenvallen kan het wel alsnog langer duren voordat iedereen gevaccineerd is.

De Jonge baseert zijn verwachting op ervaringen met het vaccinatie proces van de afgelopen tijd en ziet de toekomst nu een stuk rooskleuriger in dan enkele maanden geleden. Volgens de Jonge is het een “realistisch inschatting dat we een redelijk normale zomer tegemoet gaan”. Ook gaf hij aan dat het kabinet afgelopen zomer de corona maatregelen te veel versoepelt heet en dat ze deze zomer diezelfde fout niet nog een keer gaan maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in