Amazon bouwt distributiecentrum bij Heerlen

0
958
Amazon bouwt distributiecentrum bij Heerlen

In het najaar van 2021 gaat Amazon zijn eerste distributiecentrum openen in Nederland. Het distributiecentrum komt te liggen in Heerlen en moet voor 500 nieuwe banen gaan zorgen in de Limburgse stad.

Het bedrijventerrein waar het distributiecentrum gebouwd gaat worden ligt op de grens tussen Nederland en Duitsland en heeft een totale oppervlakte van 9000 vierkante meter. De bouw is inmiddels gestart en moet in het najaar van 2021 klaar zijn voor gebruik.

De verwachting is dat er 170 banen in het distributiecentrum van Amazon zelf gerealiseerd gaan worden. Daarnaast zullen er zo’n 350 banen als chauffeur beschikbaar komen bij koerierbedrijven. De bedoeling is dat het DC alleen voor de Duitse markt ingezet gaat worden maar dat het in de toekomst ook de Nederlandse markt gaat voorzien. De komst van het distributiecentrum wordt gezien in Heerlen als een enorme impuls en als een kans om de werkgelegenheid in Heerlen en omstreken te vergroten.

Update, 15 maart
Wij willen doormiddel van deze update graag nog duidelijker maken dat het distributiecentrum niet direct in Nederland wordt gevestigd, en dat het momenteel alleen de Duitste activiteiten ondersteunt. De eerste volledige distributiecentrum dat in Nederland (Rozenburg-Schipol) wordt gebouwd, opent in juli. Dit nieuwe delivery station zal 200 directe banen creëren; voor sorteermedewerkers en het managementteam in het 8500 vierkante meter grote delivery station in Rozenburg. Tevens zullen zo’n 450 chauffeurs van onafhankelijke bezorgbedrijven pakketten ophalen bij het delivery station en deze vervolgens bezorgen bij Amazon-klanten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in