Begin avondklok wordt verlengt naar 22:00

0
704
Begin avondklok wordt verlengt naar 22:00

Het kabinet gaat volgens bronnen het begin van de avondklok verplaatsen van 21:00 naar 22:00. Belangrijkste reden voor het verplaatsen van de tijd is de zomertijd die vanaf zondag 28 maart in gaat.

Eerder werd al duidelijk dat veel burgemeesters het beginpunt van de avondklok naar 22:00 wouden verplaatsen. Het kabinet gaat hier dinsdagavond tijdens de persconferentie dus naar alle waarschijnlijkheid gehoor aan geven. Half april gaat ook de Ramadan beginnen, veel mensen willen na zonsondergang elkaar opzoeken en dat zal door de ingang van de zomertijd erg lastig worden voor mensen om voor 21:00 weer thuis te zijn.

Vanavond gaan demissionair premier Rutte en minister de Jonge een persconferentie. Verwacht wordt dat zij verder geen versoepelingen zullen aankondigen naast het opschuiven van de avondklok. Twee weken geleden voor de verkiezingen zeiden Rutte en De Jonge nog dat vanaf 31 maart misschien een mogelijkheid was voor meer versoepelingen, daar komen zij nu dus op terug.

Grapperhaus ziet de corona cijfers somber in. “De ontwikkelingen zijn zorgelijk. We gaan recht een piek in. De ruimte om regels los te laten is gewoon beperkt”. Hugo de Jonge is wel optimistischer, hij denkt dat in Juli een groot gedeelte van de bevolking is beschermd en we een goede zomer tegemoet gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in