Meeste contactberoepen binnenkort weer toegestaan

0
578
Meeste contactberoepen binnenkort weer toegestaan

De meeste contactberoepen kunnen weer aan de slag, gaat het kabinet naar alle waarschijnlijkheid dinsdagavond bekend maken. Kappers, rij-instructeurs, middelbare scholen en het MBO gaan weer gedeeltelijk open, melden verschillende bronnen uit Den Haag.

Het is in ieder geval zeker dat de middelbare scholen op 1 maart deels weer open zullen gaan. Ook de mbo’s zullen in maart de deuren deels weer openen. Winkeliers van niet-essentiële winkels krijgen daarnaast ook meer ruimte, voor hen wordt het mogelijk om op afspraak 1 persoon tegelijk toe te laten.

Ook zullen er versoepelingen plaatsvinden voor jongeren die willen sporten. Alle buitensporten zoals voetbal, hockey en tennis zullen voor jongeren tot en met de 27 jaar weer mogelijk worden. De terrassen moeten nog even wachten, het besluit rondom de versoepeling van de horeca is voorlopig uitgesteld naar de volgende persconferentie op 9 maart.

Om de versoepelingen te laten plaatsvinden zal de avondklok moeten blijven. De avondklok zal dan worden verlengd tot en met 15 maart, er zal dan op 9 maart weer een persconferentie plaatsvinden waarin de plannen weer gewijzigd kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in