Nederland zet prikken AstraZeneca voor twee weken stop

0
598
Nederland zet prikken AstraZeneca voor twee weken stop

Minister de Jonge heeft besloten het vaccineren met het AstraZeneca vaccin voor twee weken stil te leggen. Zo’n 300.000 prikafspraken moeten hierdoor worden afgezegd.

De Nederlandse Medicijnautoriteit CBG heeft nieuwe informatie ontvangen over het vaccin en kwam zo tot het advies om het prikken met het vaccin stil te leggen. Eerder deden andere landen zoals Denemarken, Ijsland en Italië dit ook al. Er zouden, naast een aantal trombose gevallen, ook nog andere onbekende klachten zijn ontstaan na het vaccineren. Vorige week werd nog beslist om door te gaan met vaccineren maar uit voorzorg is er zondag besloten om tot 28 maart niet te prikken met het AstraZeneca vaccin.

Minister de Jonge verwacht dat het vaccin snel weer kan worden gebruikt. Hij verwacht niet dat de pauze tot grote vertragingen gaan leiden en is er nog steeds van overtuigd dat iedereen die wil in juli minstens één keer is geprikt zei hij tegen Goedemorgen Nederland. In de vaccinatie prognose staat dat op 28 maart er 639.075 mensen zouden zijn gevaccineerd, de teller staat nu op 350.284. In de twee weken zullen er dus zo’n 288.791 prikken moeten worden uitgesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in