NS hard geraakt door coronacrisis

0
608
NS hard geraakt door coronacrisis

De NS heeft het afgelopen jaar door de coronacrisis een recordverlies van 2,6 miljard euro geleden. Veel minder mensen maakte door de lockdown gebruik van het openbaar vervoer en dus ook van de treinen van NS. Daarnaast is de omzet van stationswinkels en overige horeca ook ver teruggelopen. De NS vraagt dan ook om meer steun omdat ze anders de toekomst erg somber inzien.

Ook de komende jaren verwacht de NS dat er het Nederlandse spoorwegennet minder gaat opleveren dan voorgaande jaren. Er wordt verwacht dat pas in 2025 het aantal reizigers weer op hetzelfde niveau zit als voor de coronacrisis. Tot die tijd wil NS gaan proberen om 1.4 miljard te gaan besparen, dit willen ze doen door onder andere 2300 banen te schrappen en veel minder te gaan investeren in bijvoorbeeld het spoorwegennet.

Tot september 2021 krijgt de NS een beschikbaarheidsvergoeding van de overheid zodat ze ook met lege treinen door blijven rijden. Volgens de NS moet het kabinet opnieuw kijken naar extra steun voor het bedrijf als zij de huidige dienstregeling willen hanteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in