Pieter Omtzigt keert tijdelijk terug in Tweede Kamer

0
721
Pieter Omtzigt keert tijdelijk terug in Tweede Kamer

Pieter Omtzigt keert morgen tijdelijks terug in de Tweede Kamer om beëdigd te worden als Kamerlid, laat hij weten via Twitter. Omtzigt nam de laatste tijd rust vanwege oververmoeidheid.

Donderdag werd een memo van verkenner Ollongren openbaar gemaakt waarop stond dat de positie van Omtzigt ‘elders’ zou zijn. Dit leidde tot veel verbazing en ook het ontslag van de verkenners omdat zij hun werk niet meer onbevooroordeeld konden doen. Door het incident is de naam Omtzigt de afgelopen paar dagen een veelgenoemde naam. Woensdag gaat de tweede kamer debatteren over het incident van vorige week.

Dinsdag reageerde Omtzigt voor het eerste op de ontstane commotie. “Morgen zal ik aanwezig zijn bij de installatie van de nieuwe kamer en mijn zetel als Kamerlid innemen. Functie (elders) Kamerlid dus. Dat blijft een eer een een voorrecht. Daarmee doe ik recht aan de 342.472 mensen die mij dit maandag hebben toevertrouwd”.

De afgelopen tijd nam Omtzigt rust omdat hij oververmoeid was. De afgelopen tijd ging er veel van zijn tijd naar het toeslagen schandaal en hij leidde zo de val van het kabinet Rutte 3 in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in