Prijzen Netflix verhoogd in Nederland

0
926
Prijzen Netflix verhoogd in Nederland

Netflix heeft zijn prijzen aangepast in Nederland. Het standaard abonnement is met € 3,00 verhoogd per maand. De prijs van het abonnement was eerst € 10,99 en nu is het € 13,99 per maand. Ook het premium abonnement is verhoogd met € 2,00 per maand. De prijs van het abonnement was eerst € 13,99 en nu is het € 15,99 per maand. Alleen de prijs van het basic abonnement is hetzelfde gebleven, namelijk € 7,99, blijkt uit de tarievenpagina van Netflix.

De verhoogde prijzen gelden per direct. De abonnees van Netflix zullen de verandering al in het volgende factuur zien. Nederland is niet het eerste land waarin de prijzen zijn veranderd. Frankrijk en België hebben eerder al een aanpassing gehad in de tarieven.

Netflix heeft in vier jaar tijd geen aanpassing gehad in de tarieven. De laatste keer dat Netflix zijn tarieven heeft veranderd was in 2017. In 2017 had het standaard abonnement een stijging van € 1,00 en het premium abonnement en stijging van € 2,00.

Het motief voor de stijging in de tarieven was de investering in content. Netflix is veel bezig met creatie van nieuwe films en serie om het aanbod voor de abonnees. Ook moet Netflix rechten op content van derde aankopen. Hun concurrenten Disney en Amazon hebben meer eigen content waardoor ze minder kosten hebben aan het kopen van rechten op content van derden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in