Strikte reclameregels voor online gokbedrijven

0
1060
strikte regels gokbedrijven

Per 1 oktober zullen er nieuwe reclameregels gelden voor online gokbedrijven met vergunning. De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft deze regels toegelicht. Een van de regels is dat er geen reclame gemaakt mag worden op websites, in games of applicaties of waar spellen worden aangeboden.

Een grote reden waarom er strenge regels toegelicht worden voor gokbedrijven is, omdat kwetsbare personen zoals jongeren en minderjarigen beschermd moeten. Jongeren zijn vaak vrij kwetsbaar en beïnvloedbaar en daarom worden maatregelen getroffen om jongeren te beschermen, zodat zij niet in de problemen raken.

Of de gokbedrijven zich aan de regels houden zal worden gecontroleerd door de Kansspelautoriteit. Daarbij zal het Commissariaat voor de Media ze bij helpen. Zij zullen samen toezicht houden op reclame voor online gokken. Ze zullen samen de reclames, trend en ontwikkelingen in de gaten houden.

Nieuwe regels

In de Mediawet staat vastgelegd wat er wel en niet mag omtrent tijden van uitzending. Door de nieuwe regels mogen online gokspellen niet gereclameerd worden tussen 06:00 uur en 21:00 uur. De reclames mogen ook niet misleidend zijn en mogen ook niet aanzetten tot overmatige deelname. Ook mogen de reclames niet gericht zijn op kwetsbare doelgroepen zoals jongeren. Op de website van de Kansspelautoriteit staan alle nieuwe regels omtrent reclame voor kansspelen, welke hier te vinden zijn.

Rolmodellen en sponsoring

Daarnaast zijn er strenge speciale regels voor het inzetten van rolmodellen in reclames. Er mag bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt worden van rolmodellen onder de 25 jaar of rolmodellen die een groot bereik hebben onder jongeren. Ook mogen gokbedrijven geen gebruik maken van actieve beroepssporters of teams van beroepssporters. Enkel sponsoring is toegestaan. Teams mogen dus wel gesponsord worden door gokbedrijven indien zij over de vergunningen beschikken. De Kansspelautoriteit bepaalt of een gokbedrijf recht heeft op een vergunning. Zonder vergunning mag een gokbedrijf natuurlijk helemaal geen reclame maken. De Kansspelautoriteit zal toezicht op houden of de gokbedrijven zich houden aan de regels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in