VVD grote winnaar in de verkiezingen van 2021

0
654
VVD grote winnaar in de verkiezingen van 2021

De stemmen zijn bijna allemaal geteld en het is inmiddels wel duidelijk wie de grote winnaars en verliezers zijn in de verkiezingen van 2021. De VVD behaalt waarschijnlijk 35 zetels en D66 lijkt de grote winnaar met 24 zetels.

Dat VVD de grootste partij zou gaan worden had men van te voren wel verwacht. De grote vraag was echter hoe groot ze zouden blijven en of de partij was opgewassen tegen de toeslagen affaire en de kritiek op het coronabeleid. Uiteindelijk bleek de partij sterk genoeg te zijn en is de partij zelfs gegroeid ten opzichte van de vorige verkiezingen.

De VVD was echter niet de grootste winnaar van de avond. D66 is met 24 zetels de tweede grootste partij geworden in de Tweede Kamer. In de eerste exitpoll kwamen ze zelfs op 27 zetels te staan maar dit lijken er toch iets minder te worden. Toch maken ze een groei van 19 naar 24 zetels en worden daarmee dus de tweede partij.

Forum van Democratie lijkt met lijsttrekker Thierry Baudet zo’n acht zetels te hebben vergaard. Hiervoor zaten zij op twee zetels en maken dus een groei mee van zes zetels. Thierry Baudet was achteraf niet voor de camera’s verschenen omdat hij simpelweg ‘te moe’ zou zijn na de campagnes van de afgelopen dagen.

De PVV en het CDA boeken beide geen winst. De PVV gaat van twintig naar zeventien zetels en het CDA gaat van negentien zetels naar 15 zetels. Ook Groenlinks verliest het aantal zetels, zij krimpen van veertien naar zeven zetels. De PVDA blijft staan op de huidige negen zetels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in