Bitcoin ETF: waarom is dit zo groot nieuws?

0
353
Bitcoin

Het is een historisch moment voor alle crypto liefhebbers die hier al jaren op wachten, dan hebben we het natuurlijk over de goedkeuring van de ETF door de SEC. Maar wat betekenen deze termen en waarom is dit zo goed voor de crypto wereld?

Wat is de SEC?

De SEC is de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Deze commissie houdt toezicht op de financiële markten ter bescherming van de beleggers. Zij zorgen ervoor dat beleggers geen slachtoffer worden van misbruik.

Waarom is deze commissie opgericht?

De SEC werd opgericht op 6 januari 1934 door Franklin D. Roosevelt. Het werd opgezet naar de Wall Street Crash die in 1929 plaatsvond. Hierdoor werd er duidelijk dat er meer toezicht moest worden gehouden op de financiële markten. Het doel van de SEC is dan ook om beleggers te beschermen, een eerlijke ordelijke en efficiënte markt in stand te houden en kapitaalvorming te vergemakkelijken. De SEC bestaat uit vijf personen en ieder lid heeft een termijn van 5 jaar.

Bitcoin ETF’s goedkeuring

Genoeg over de SEC, we gaan nu verder in op de goedkeuring van de ETF’s van bitcoin. ETF staat voor Exchange-traded funds, maar wat is een ETF? Een bitcoin-ETF is een beursgenoteerd fonds dat direct in bitcoin investeert. Een ETF volgt daadwerkelijk ook de koers van bitcoin. Als jij een bitcoin-ETF koopt, dus als investeerder aandelen in het fonds koopt, moet een fondsbeheerder daadwerkelijk bitcoin kopen.

Waarom is dat zo een grote stap in de cryptowereld?

Nu kunnen beleggers via een bitcoin-ETF indirect in bitcoin investeren, maar het mooie is dat je je geen zorgen hoeft te maken over het veilig opslaan van de crypto. Met deze reden is bitcoin toegankelijker voor een breder publiek om te investeren. Omdat je nu kan investeren in bitcoin op een veilige en gereguleerde manier, zou er meer vraag kunnen komen in bitcoin. Iedereen weet wat de prijs doet als de vraag omhoog gaat, toch? Juist, de prijs gaat omhoog!

Wat doet dit nieuws met het vertrouwen in crypto?

De analisten verwachten dat het vertrouwen in bitcoin zal stijgen. Er wordt verwacht dat er in de aankomende tijd grote hoeveelheden geld in bitcoin terechtkomt. De analisten verwachten niet dat het vertrouwen in andere cryptomunten zal toenemen. De eeuwige belofte luidt nog steeds dat we ermee gaan betalen in de toekomst, maar alle pogingen hiertoe zijn mislukt. De totale marktwaarde van bitcoin moet ook niet overschat worden, bedrijven zoals Apple zijn drie keer zo groot. De totale waarde van bitcoin wereldwijd is 800 miljard euro.

Wanneer en waar worden bitcoin-ETF’s verhandelbaar

De bitcoin-ETF’s zullen vanaf 12-01-2024 beschikbaar zijn om te kopen op verschillende platformen. Je kunt een bitcoin-ETF kopen bij financiële instellingen zoals Blackrock, Fidelity en Invesco, maar ook bij Grayscale en Ark Invest kunnen beleggers morgen bitcoin-ETF’s verhandelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in