Nederlandse broodconsumptie met 5,5 procent gedaald

0
701
Nederlandse broodconsumptie met 5,5 procent gedaald

De gehele broodconsumptie van vorig jaar in Nederland is met 5,5 procent gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. In totaal komt deze daling neer op een verminderde consumptie van zo’n 50 miljoen kilo brood.

De belangrijkste reden voor de daling in de broodconsumptie is de sluiting van de horeca. Omdat het voor het grootste gedeelte in 2020 niet mogelijk was om buiten de deur te eten is hier een grote daling te zien in de broodconsumptie. Supermarkten verkochten wel meer brood aan particulieren (0,7 procent) vooral omdat veel mensen thuis moesten werken. Ambachtelijke bakkers maakte zelfs een groei van 10 procent ten opzichte van 2019.

“het is gelukkig zo dat de consument de lokale, ambachtelijke bakker beter weet te vinden”, zegt Martijn Verkerk van de Nederlandse brood- en banketbakkers ondernemersvereniging (NBOV). Meer mensen werken thuis en gebruiken de extra tijd die ze hebben om langs de plaatselijke bakker te gaan. Ook het aantal jonge klanten bij bakkers neemt toe wat weer positief is met de blik op de toekomst. Toch zijn er ook bakkerijen die wel een daling zien in hun omzet. Dit zijn bakkers die vooral aan hotels, restaurants, bedrijven of lokale voetbalverenigingen leveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in