Online verkoop zorgt voor onvoldoende omzet bij winkels

0
613
Online verkoop zorgt voor onvoldoende omzet bij winkels

De komende weken moet er rekening worden gehouden met een grote stijging van het aantal faillissementen in de detailhandel, zegt de brancheorganisatie INretail. Het click en collect systeem is een druppel op een gloeiende plaat en helpt de winkels lang niet aan de benodigde omzet. Een toename van het aantal faillissementen is dan ook een logisch gevolg. Lees hier nu meer over!

Bestellingen ophalen

Op 10 februari mochten winkels beperkt open voor het ophalen van bestellingen, maar de verwachting van veel ondernemers is dat dit maximaal tot een omzetstijging gaat lijden van 10 tot 20 procent. Voor veel ondernemers is dit nog steeds te weinig en velen zien hun onderneming in de komende tijd failliet gaan. Brancheorganisatie INretail schrijft dat deze trend alleen bij het heropenen van de winkels een halt toe kan worden geroepen. De brancheorganisatie benadrukt dat het veilig shoppen haalbaar is met het protocol ‘veilig winkelen’ en pleit dan ook voor het heropenen van de winkels.

Noodklok

Ook VNO-NCW en MKB-Nederland luidden de noodklok. Bijna de helft van de horecaondernemers verwacht het niet langer dan 5 maanden vol te gaan houden. Ongeveer 15 procent denkt zelfs dat het voor hun nog maximaal twee maanden is vol te houden. Bij de overige ondernemers zoals kappers verwacht ongeveer 20 procent dat zij in de aankomende 5 maanden hun hoofd niet boven water kunnen houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in