Afvallen door fietsen: Alles wat je moet weten

0
634
afvallen fietsen

Je kunt op veel manieren afvallen. Een manier daarvan is afvallen door fietsen. Wanneer je aan het fietsen bent verbrand je namelijk calorieën. Wil je hier meer over weten? In dit blog kom je achter alles wat je moet weten over afvallen door fietsen.

Afvallen door fietsen

Fietsen is een goed middel om meer calorieën te verbranden op een dag. Je moet wel onthouden dat je alleen kunt afvallen als je minder calorieën inneemt dan je verbruikt. Wanneer je bijvoorbeeld 400 calorieën verbrand en die na de training er weer bij eet dan heeft de training op het gebied van vetverbranding geen effect gehad. Wil je hier meer informatie over, lees dan onze blog over eten als je wilt afvallen.

Met het bovenstaande gezegd te hebben kun je fietsten dus wel als middel gebruiken om tijdens het afvallen meer te eten. Met fietsen verbrand je namelijk een hoop calorieën. Het maakt niet uit of je hard of zacht fiets, je verbrandt bij beide calorieën. Bij zacht fietsen verbrand je wel minder calorieën, maar je houd het wel langer vol. Je kunt dus uiteindelijk meer calorieën verbranden, omdat je langer op dit tempo kunt fietsen.

Hieronder beschrijven we enkele manieren om af te vallen door te fietsen.

Afvallen door fietsen op hometrainer

Om ervoor te zorgen dat de drempel om te gaan fietsen zo laag mogelijk is, kun je ervoor kiezen om een hometrainer aan te schaffen. Op deze manier ben je niet afhankelijk van het weer en hoef je niet naar buiten. Wanneer je gaat fietsen op een hometrainer kun je ook verschillende programma’s aanzetten, waardoor je meer variatie krijg in je training. Een hometrainer is dus een ideaal middel om je te helpen bij het afvallen.

Een man van 80 kilo verbrandt met fietsen op hometrainer ongeveer 880 kilocalorieën per uur. Een vrouw van 70 kilo verbrandt met fietsen op een hometrainer ongeveer 780 kilocalorieën per uur. Met fietsen op een normale fiets verbrand een persoon van 70 kilo ongeveer 660 calorieën als hij 22 km per uur fietst. Een persoon van 80 kilo verbrandt ongeveer 760 calorieën als hij 22 km per uur fietst. Je zou dus kunnen concluderen dat je meer calorieën verbrandt met fietsen op een hometrainer, maar dit verschil is minimaal en ligt ook voor een groot deel aan de intensiteit. Je kunt dus beter zelf bepalen wat voor jou het beste uitkomt.

Afvallen door fietsen naar werk

Wanneer je geen tijd hebt om voor of na je werk te gaan fietsen kun je ook met de fiets te werk gaan. Het moet natuurlijk niet te ver weg zijn, maar als je werk niet te ver van je huis is, kun je dit prima combineren.

Afvallen door wielrennen

Wanneer je gaat wielrennen kun je in anderhalf uur heel wat calorieën verbranden. Ook kun je mooie routes rijden via verschillende apps. Met anderhalf uur wielrennen kun je al 1000 to 1500 calorieën verbranden. Om precies te berekenen wat je verbrand hebt, kun je door middel van een smartwatch dit perfect bijhouden.

Voordelen: afvallen door fietsen

Afvallen door te fietsen brengt bepaalde voordelen met zich mee:

✓ Je kan meer eten tijdens het afvallen
✓ Je wordt fitter, waardoor je steeds langer en sneller kan fietsen, waardoor je meer kan verbranden
✓ Je hoeft niet per se snel te fietsen
✓ Velen vinden het een leukere vorm van afslanken dan hardlopen of de loopband

Naast de voordelen die fietsen heeft in combinatie met afvallen zijn er ook nog een aantal algemene voordelen aan fietsen:

✓ Bespaart benzine
✓ Je krijgt een betere weerstand
✓ Vermindert stress

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in