Groenteleugens

0
305
Groenteleugens

Groenteleugens

Je hebt trek in een lekkere snack, bijvoorbeeld pizza. Alleen ben je op gezonde tour en wil je dus niet een hele vettige pizza naar binnen werken. Dan zou je denken dat de pizza met een groentebodem klinkt wel heel gezond. Echter blijkt de realiteit anders, lees snel verder zodat jij gezonde keuzes kan maken.

Juiste voeding

Een goed gebalanceerd dieet is het best voor jouw lichaam, daarom zijn de keuzes die je maakt belangrijk. De bekende groente bodems voor pizza’s of groentewraps zijn niet altijd de juist keuze. Zo hebben deze vaak minder vezels en maken zij gebruik van groenteconcentraat in vorm van poeder. Dit betekent dat vaak alle gezonde vitamines al weg zijn. Daarbij is het niet altijd duidelijk hoeveel groente zij daadwerkelijk toevoegen. Zo vermelden zij het percentage groente als het nog vers is en niet na de bewerkingen. Zo zijn de procenten lager na bijvoorbeeld het drogen van de groente.

Keuzes maken

De groentebodems zijn dus niet de beste keuzes, maar een normale ook niet zou je denken. Welke keuze zou ik dan kunnen maken? De beste keuze is dan toch de volkoren bodem. Hierbij zitten genoeg vezels waardoor je goed verzadigd bent. Vaak is er in een volkoren bodem of volkoren wrap ook minder suikers toegevoegd.

Gezonde levensstijl

Door te kiezen voor meer volkoren producten betekent niet dat je minder groente moet eten. Probeer juist de volkoren producten zo rijkelijk mogelijk te beleggen met groente. Zo krijg je genoeg groente binnen en voel je je verzadigd. Ook is het niet einde van de wereld als je wel een groente bodem kiest aangezien ze wel wat groente bieden maar dus niet zoveel als je zou denken.

Beleggen van de bodems en wraps

Stel je kiest voor een volkoren bodem moet je ook nog rekening mee houden wat je erop legt. Dat maakt namelijk het grootste verschil of het gezond is of niet. Zo kun je de bodem met groente beleggen maar als je alsnog veel kaas of vet vlees toevoegt is het niet heel gezond. Denk hierbij aan de juiste verhoudingen waardoor je van alles een beetje kan genieten en alsnog de gezonde keuzes maakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in