Top 8 ongezonde voeding, welke voeding is ongezond?

0
987
ongezond voedsel

Iedereen is natuurlijk bekend met de schijf van vijf. Het eten van genoeg groenten en fruit is natuurlijk belangrijk en het binnenkrijgen van genoeg proteïne, gezonde vetten en gezonde koolhydraten is ontzettend belangrijk als je gezond wil leven. Wat vaak een stuk minder belicht worden is welke voedingsstoffen ongezond zijn. Speciaal hier een overzicht van een aantal voedingsstoffen, die misschien wel erg lekker, maar wel ongezond zijn.

Top 8 ongezonde voeding

Belangrijk om te onthouden is dat het meeste voedsel niet alleen gezond of ongezond is. Vaak is de hoeveelheid die ervan gegeten wordt de bepalende factor. Zo zijn noten bijvoorbeeld heel gezond voor je, maar door het hoge aantal calorieën wil je er niet te veel van eten op één dag. Hieronder hebben we acht voorbeelden van ongezonde voeding op een rij gezet.

 1. Snoep
  Iedereen weet dat snoep ongezond is. In bijna alle soorten snoep zitten ongezonde voedingsstoffen, zoals suiker en vet, dat niet goed is voor je lichaam.
 2. Pizza
  Misschien wel het lekkerste en meeste gegeten avondmaal: Pizza. Toch is dit natuurlijk een echte caloriebom waar veel suikers en vetten inzitten. Lekker maar niet gezond!
 3. Friet/patat
  Mensen denken vaak dat friet hetzelfde is als aardappelen. Maar door het frituren zitten er veel ongezonde vetten in. Normale aardappels zijn daarom een stuk beter voor je.
 4. Chips
  Chips is eigenlijk hetzelfde als patat. De gezonde voedingsstoffen die wel in aardappelen zitten worden teniet gedaan door de hoeveelheid vet die erbij is toegevoegd.
 5. Energydrinks en frisdrank
  Bomvol suikers en cafeïne. Energydrinks en frisdrank zoals cola bevatten veel calorieën en geven geen verzadigd gevoel. Water is natuurlijk de gezondste vervanger.
 6. Vruchtsappen
  Dit is een behoorlijke instinker en veel mensen denken: “het is fruit dus moet het wel gezond zijn”. De gezonde vezels zijn er vaak al uit en wat dan overblijft zijn voornamelijk suikers.
 7. Cornflakes en muesli repen
  Ook dit zijn instinkers want vaak worden er op deze producten ‘gezonde’ labels geplakt. Om de stukjes aan elkaar te krijgen en voor het knapperige gevoel worden veel suikers toegevoegd
 8. Roomijs
  Na het eten nog even lekker een bakje roomijs? Dat klinkt voor veel mensen misschien heel normaal. Toch is het een stuk beter of gewoon voor yoghurt of kwark te kiezen. Roomijs bevat namelijk veel suikers.

Vooral niet teveel

Voor iedereen is het doel qua eten vaak net iets anders, maar op de vraag: ‘welke voedingsstoffen zijn ongezond?’ bevat bovenstaand lijstje in ieder geval een aantal voorbeelden. Tuurlijk kan je af en toe wel eens genieten van een lekkere pizza, maar zoals dit voor alles geldt: doe dit met mate!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in