Te snel afvallen: Dit zijn de nadelen

0
572
snel afvallen nadelen

Snel afvallen, wie wil dat nou niet? Snel je kilo’s eraf werken is de droom van de meeste mensen die willen afvallen. Maar helaas is dit niet gezond voor je. Er zitten een aantal nadelige effecten aan te snel afvallen. Maar wat zijn de nadelige effecten dan? Kom erachter in dit artikel!

Nadelen van te snel afvallen

Snel afvallen klinkt als muziek in de oren en je zou kunnen denken dat snel afvallen altijd positief is, maar dat is zeker niet altijd het geval. Je eet nauwelijks meer en je sport veel. De kilo’s vliegen er per week af en je begint progressie te maken. Maar zodra je te snel gaat afvallen komen er nog meer dingen bij kijken. Meer hierover lees je hieronder:

Weinig energie

Wanneer je snel gaat afvallen, kun je maar heel weinig eten. Het gevolg hiervan is dat je weinig energie hebt, snel geïrriteerd bent en last krijg van hongerbuien. Al deze factoren zorgen ervoor dat het moeilijker wordt om af te vallen. Probeer daarom niet te weinig te eten, waardoor je geen enorm verschil krijgt tussen je caloriebehoefte en je calorie inname.

Sportprestaties gaan achteruit

Tijdens het sporten verbrandt je lichaam koolhydraten. Deze worden verbrandt door je lichaam om energie te hebben tijdens het sporten. Wanneer je aan het afvallen bent, heeft je lichaam minder energie om te verbranden. Je sportprestaties zullen hier dus onder lijden. Ook het herstel van de spieren zal minder snel gaan, omdat je lichaam minder bouwstenen heeft om ze weer te herstellen.

Je mist voedingsstoffen

Het menselijk lichaam heeft verschillende voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Deze belangrijke voedingsstoffen zijn vezels, vitamines en mineralen. Wanneer je te snel gaat afvallen zal je lichaam minder van deze voedingstoffen binnen krijgen, omdat je minder eet. Om tijdens het afvallen te zorgen dat je zo min mogelijk voedingsstoffen mist kun je multivitamine, hier zitten namelijk de basis vitamine en mineralen in. Of specifieke vitamine supplementen voor een grotere hoeveelheid slikken.

Je verliest spiermassa

Zodra je lichaam niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt, zal je lichaam vet gaan verbranden. Helaas zal je ook spiermassa verliezen tijdens het afvallen. Dit kun je beperken door een niet al te groot calorietekort te hanteren.

Je spieren zijn niet alleen handig om dingen te verplaatsen of om te sporten; ze zorgen er ook voor dat je metabolisme gestimuleerd wordt. Dit betekent dat je met meer spieren meer calorieën verbrandt en dus ook meer kunt eten tijdens het afvallen. En wanneer je meer kunt eten tijdens het afvallen zul je ook minder hongerbuien krijgen.

Hoe val je dan wel af?

 1. Gezonde en reële calorietekort
 2. Hou je calorieën bij
 3. Consistent bewegen
 4. Kies voor volkeren producten
 5. Eet genoeg eiwitten
 6. Drink water
 7. Kies voor producten zonder toegevoegde suikers
 8. Eet groente
 9. Meten is weten
 10. Wees geduldig(trust the proces)
 11. Kijk motivatie filmpjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in