Welke voeding is goed voor de longen?

0
1121
hardlopen-levenvandaag

Je longen zijn ontzettend belangrijke organen voor je lichaam. Zonder longen zou je immers niet kunnen ademen en dus niet kunnen leven. Daarom is het belangrijk dat je je longen schoon en gezond houd en ook voeding kan daarbij helpen. Maar welke voeding is goed voor de longen?

Antioxidanten voor de longen

Duitse onderzoekers hebben een onderzoek gedaan naar de longfuncties en een daarbij horende dieet met veel antioxidanten. Antioxidanten staan gelijk aan vitamines A en C en zitten in fruit zoals bananen, appels en tomaten. En wat blijkt: antioxidanten helpen met het beschermen van het lichaam tegen vrije radicalen die je inademt en beschermen dus ook de longen. Het is misschien een open deur, maar het eten van voedsel met veel antioxidanten zoals groente en fruit helpt met het beschermen van je longen.

Voedsel dat goed is voor de longen

Hieronder vind je enkele voorbeelden van voedsel die kunnen helpen met het gezonder maken van de longen. Dit zijn natuurlijk niet alle opties maar gewoon wat voorbeelden.

 • Wortels
  Wortels zijn ontzettend gezond en bevatten veel vitamine A en C. Vooral rauwe wortels stimuleren weefselreparatie.
 • citrusvruchten
  Citrusvruchten bevatten veel antioxidanten en helpen met het beschermen van de longen. Daarnaast zouden ze cel-activiteit verbeteren en helpen in het voorkomen van tumoren.
 • Vette vis
  Vis zorgt voor de nodige omega 3- vetzuren die je nodig hebt. Vis hoort sowieso in een gezond dieet thuis en helpt ook met het reinigen van je longen.
 • Oregano
  Oregano is een kruid dat veel gebruikt wordt en ook helpt met het reinigen van de longen. De antioxidanten eigenschappen zorgen ervoor dat de eliminatie van gifstoffen in het lichaam wordt gestimuleerd.

Hoe houd je je longen gezond

Nu je weet welke voeding goed is voor de longen is het natuurlijk ook belangrijk om te voorkomen dat je longen aangetast raken. Stoppen of nooit beginnen met roken is natuurlijk iets wat ten alle tijden voorkomen moet worden om je longen gezond te houden. Daarnaast is sporten en iedere dag bewegen een goede manier om je longen te trainen. Ook zorgen voor goede ventilatie tijdens het slapen zorgt ervoor dat jouw longen gezond blijven. Als jij al deze dingen goed toepast, is de kans groot dat je ook gezonde longen hebt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in