Wat is het belang van outplacement?

0
584
outplacement

Dit artikel is geschreven door Loopbaanpoort.nl

Ben je recent jouw baan kwijtgeraakt? Ben je tussen wal en schip gevallen bij een reorganisatie? Of is jouw contract niet verlengd? In al deze situaties kun je kiezen voor een outplacementtraject. Bij een dergelijk traject word je geholpen om weer een nieuwe baan te vinden.

De zoektocht naar een nieuwe baan start bij jezelf

Wil je dat iemand anders naar een geschikte baan voor jou op zoek gaat? Dan kun je het beste voor een uitzendbureau kiezen. Een uitzendbureau kan – binnen haar netwerk – op zoek gaan naar een geschikte baan. 

Hou jij liever zelf de touwtjes in eigen handen? Maar, wil je wel geholpen worden bij het uitzoeken van een nieuwe baan? Dat is outplacement voor jou ideaal te noemen. Bij een outplacementtraject word je geholpen met het vinden van een nieuwe baan, maar hierbij wordt géén baan voor je gezocht. Hier ondersteunen wij je vanuit Loopbaanpoort maar al te graag bij! 

Waar ligt onze focus op?

Waar dan wel de focus bij een outplacementbureau op ligt? Nou, een outplacementbureau richt zich bijvoorbeeld op jouw geestelijke toestand. Ben je in staat om het ontslag een plekje te geven? En hoe ga je om met de huidige onzekerheid waarin je leeft? Bij een outplacementtraject zijn dat enkele vragen waar naar gekeken wordt.

Ondersteuning op meerdere vlakken

Outplacement gaat echter véél verder dan alleen jouw psychische toestand. Wij – als outplacementbureau – gaan bijvoorbeeld samen met jou jouw wensen op een rijtje zetten. Waar hecht jij bij een nieuwe baan veel waarde aan? Voor wat voor soort banen kom je in aanmerking met jouw diploma’s, ervaring en competenties.

Daarnaast gaan wij met jou kijken naar de dingen waar je blij van wordt. Heb je bijvoorbeeld ergens een flinke passie voor? En is het vervolgens mogelijk om in dat vakgebied een geschikte baan te vi9nden? Als je hier nooit over nadenkt, ga je dit nooit te weten komen. Wij – als outplacementbureau – zorgen ervoor dat je over dergelijke aspecten na gaat denken. 

Wij laten je niet verdrinken tijdens jouw zoektocht naar een nieuwe baan. Wij zorgen er echter ook niet voor dat je op een cruiseschip de oceaan overvaart. Nee, wij zorgen ervoor dat je op een stabiele boot zit, waardoor je alle vissen in de zee overzichtelijk kunt zien. Want, als je graag een nieuwe baan wenst te hebben, is dat in de huidige maatschappij absoluut mogelijk. Veel vacatures staan open, maar het is voor jou alleen nog zaak om te bepalen naar welke vacatures jouw voorkeur uit gaat. Dáár helpen wij je vanuit Loopbaanpoort graag bij.

Waarom zou je voor outplacement kiezen?

  • Je hebt een grotere kans op een nieuwe baan. Dit komt puur doordat je jouw wensen op een rijtje zet en doordat je op een andere manier na gaat denken. Dáár helpen wij je uiteraard bij.
  • Je kunt een carrièreswitch gaan maken. Een outplacementtraject kan ook voor mensen interessant zijn die ene carrièreswitch willen maken. Wij laten je immers op een unieke manier naar jezelf en jouw baan kijken.
  • Je gaat een baan vinden die bij je past. Heb je geen zin in de zoveelste mis-match op het gebied van banen? Door outplacement kun je eindelijk de baan gaan vinden die wél bij je past.

Waarom voor Loopbaanpoort kiezen?

Spreekt het principe van outplacement jou wel aan? Dan hoef je eigenlijk nog maar één ding te doen: een geschikt outplacementbureau vinden. Daar hoef je niet al te lang voor te zoeken, aangezien wij de nodige voordelen bieden:

  • We zijn onwijs ervaren
  • We bieden een kosteloze kennismakingsafspraak aan
  • We zijn in het gehele land actief
  • We zetten ons eigen netwerk voor jou in
  • We hebben reeds veel mensen blij weten te maken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in