Onrust houdt aan in Myanmar, Politie doorzoekt volledige wijk

0
637
Onrust houdt aan in Myanmar, Politie doorzoekt volledige wijk

Maandagnacht heeft de politie de onrustige wijk Rangoon volledig afgesloten en alle huizen doorzocht. De politie richtte zich vooral op de huizen met een vlag van de Aung San Suu Kyi’s partij (NLD).

Sinds 1 februari zijn er in verschillende steden regelmatig demonstraties tegen de staatsgreep in Myanmar. Het leger nam de macht op deze datum over omdat er verkiezingsfraude zou zijn gepleegd. Met de verkiezingen verloor de partij van het leger veel zetels aan de NLD en het leger probeert op deze manier de macht te behouden.

Tientallen mensen uit de wijk zijn aangehouden door de politie. Huizen of flats die op slot zaten zijn opengebroken om deze mensen aan te houden. Afgelopen maandag waren er al veel winkels, banken en scholen gesloten uit protest tegen de staatsgreep. Aankomende dinsdag zullen er naar verwachting weer nieuwe protesten zijn en zal de politie en het leger weer hard ingrijpen.

Gisteren gingen er beelden de wereld over van een non die op haar knieën de politie smeekte om het vuren te stoppen. In totaal zijn er door het geweld al ongeveer zestig demonstranten om het leven gekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in