Start proces Derek Chauvin in Minneapolis

0
630
Start proces Derek Chauvin in Minneapolis

Vandaag begint in de Amerikaanse stad Minneapolis het proces tegen Derek Chauvin. Dit is de agent die is opgepakt om de dood van George Floyd en tegen wie ook de zwaarste aanklacht is ingediend.

In Minneapolis hebben nog een keer duizenden mensen stilgestaan bij de dood van George Floyd. Op 25 mei van 2020 kwam hij om het leven tijdens een aanhouding van vier agenten. Het proces tegen één van die agenten zal vandaag dus van start gaan.

Na de dood van Floyd ontstonden er in verschillende steden van de Verenigde Staten rellen. De autoriteiten zijn bang dat dit weer kan gebeuren en er zijn daarom veel extra maatregelen getroffen. Winkels en kantoorpanden rondom het gerechtsgebouw zijn dichtgetimmerd en rondom de rechtbank zelf zijn verschillende barricades opgeworpen. Daarnaast wordt ook de nationale garde ingezet om de vrede te bewaken.

Chauvin wordt aangeklaagd voor moord zonder voorbedachte rade en voor doodslag. De demonstranten en aanklagers zijn bang dat de politieagent zal worden vrijgesproken. Eerder kwam Chauvin al op borgtocht vrij nadat hij de 1 miljoen borgsom had betaald. Drie andere agenten worden in augustus berecht, zij worden verdacht van medeplichtigheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in