Helpt kokosolie echt tegen eczeem?

0
2029
Helpt kokosolie echt tegen eczeem?

Medicijnen pakken soms het probleem aan, maar niet de oorzaak. Zo is dit ook het geval bij eczeem. Normaal wordt eczeem behandeld met hormoonzalf, maar als je met deze behandeling stopt kan het zomaar weer terugkomen. Daarnaast kan je er ook vervelende bijwerkingen van krijgen zoals een dunne huid. Daarom zoek je waarschijnlijk naar een alternatieve manier om eczeem te behandelen. Kokosolie tegen eczeem schijnt enorm goed te helpen, maar waarom precies?

Voordelen van kokosolie tegen eczeem op een rijtje

Om een overzicht te maken van wat kokosolie te bieden heeft, hebben we hieronder een opsomming van de voordelen:

  • Het hydrateert de huid
  • Het zorgt voor een beschermlaag tegen infecties
  • Het helpt tegen ontstekingen

Waarom kokosolie tegen eczeem?

Deze olie bevat veel natuurlijke vetten die de huid uitstekend kunnen hydrateren. Daarnaast dringen deze vetten diep door in de huid. Bij verschillende zalven wordt alleen de bovenste laag van de huid gehydrateerd waardoor kokosolie tegen eczeem vaak beter werkt.
Bij eczeem is het namelijk het geval dat de huid niet voldoende olie aanmaakt waardoor deze beschadigt raakt. Als gevolg hiervan ben je vatbaar voor infecties. Door kokosolie op de huid te smeren creëer je als het ware een beschermlaag.

Wat voor soort kokosolie moet ik gebruiken?

Als je op zoek gaat in de supermarkt kom je er al snel achter dat er talloze soorten zijn. Virgin-, biologische-, extra Virgin kokosolie enzovoort. Maakt het uit welke soort olie je gebruikt voor de huid of heeft elke soort gewoon een positief effect?
Het is hierbij belangrijk dat het product zo min mogelijk bewerkt is. Toegevoegde bestanddelen kunnen er namelijk voor zorgen dat er juist een geïrriteerde reactie plaatsvindt. Onbewerkte kokosolie werkt dus veruit het beste.

Waar kan ik onbewerkte kokosolie vinden?

Onbewerkte kokosolie vinden klinkt makkelijk, maar het kan nog een hele opgave zijn. De schappen van de supermarkt staan tegenwoordig vol met bewerkte producten, omdat dit goedkoper is en langer houdbaar. Zoek daarom voor kokosolie extra Virgin of laat je informeren in de supermarkt. Als je in de supermarkt geen onbewerkte of organische kokosolie kan vinden, is het een aanrader om naar een speciaalzaak te gaan.

Al met al is kokosolie tegen eczeem dus een uitstekende oplossing. Wil je op de hoogte blijven van meer lifestyle-gerelateerde artikelen? Volg dan onze lifestyle pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in