Minder rokers en overmatige drinkers in 2020

0
767
Minder rokers en overmatige drinkers in 2020

In het afgelopen jaar is het aantal volwassen rokers gedaald ten opzichte van 2019. Dit blijkt uit de resultaten van de gezondheidsenquête van het CBS. Voorheen was dit namelijk 22% terwijl dit in 2020 nog maar 20% was van de volwassenen. Daarnaast vond er eveneens een kleine daling plaats betreft overmatige drinkers. Zijn we dan met z’n allen veel gezonder gaan leven of is deze afname een gevolg van de sluiting van de horeca? Daarover dient nog nader onderzoek gedaan te worden maar de waarheid zal ergens in het midden liggen.

Niet alle resultaten uit het onderzoek zijn positief. Ondanks dat het aantal overmatige drinkers daalt, is het aantal hevige drinkers gelijk gebleven. Daarnaast zijn Nederlanders ook niet meer afgevallen in het jaar 2020. Het aantal mensen met overgewicht en obesitas is namelijk gelijk gebleven.

Met de huidige trend is het onwaarschijnlijk dat de doelen van het nationaal preventie akkoord behaald. Deze doelen zijn opgesteld voor 2040 om ervoor te zorgen dat Nederlanders steeds gezonder gaan leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in