België stopt met openbaar inzetten militairen

0
644

Nadat België 6 jaar lang militairen heeft gebruikt om onder andere metrostations, vliegvelden en andere kwetsbare openbare plekken te beschermen, wordt deze taak nu overgedragen aan de Belgische politie.

Na de terroristische aanslag van Charlie Hebdo in Parijs in 2015 ging het dreigingsniveau omhoog. De Belgische politie had niet de mankracht om alle kwetsbare plekken te kunnen beschermen en daarom werd er besloten om militairen te gebruiken om deze plekken te kunnen bewaren. Dat het dreigingsniveau hoog was en de aanwezigheid van militairen nodig was werd nog een keer onderstreept met de aanslag van concertzaal Bataclan in Parijs in 2016.

De Minister van Binnenlandse zaken vertelt dat de militairen de Europese wijk en het vliegveld van Brussel-Charleroi al verlaten hebben. In april zullen andere vliegvelden, metrostations en overige plekken aan de beurt zijn. De laatste plek waar de militairen uit het straatbeeld gaan verdwijnen is de Joodse wijk in Antwerpen, wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in