Dode Zee rollen gevonden in woestijn in Israël

0
748

In Israël hebben archeologen oude Bijbelse documenten gevonden. De rollen zijn naar schatting rond de tweeduizend jaar oud. Het is voor het eerst in zestig jaar tijd dat er weer onderdelen van oude Bijbelse documenten zijn gevonden.

De ontdekking werd gedaan in de woestijn van Judea. Deze woestijn ligt aan de Westelijke Jordaanoever vlakbij de Dode Zee. Naast de Bijbelse documenten zijn er ook munten, een zesduizend jaar oud skelet en een tienduizend jaar oude mand gevonden. Deze mand wordt omschreven als “de oudste mand ter wereld”.

Veel Bijbelse documenten werden tijdens de Joodse opstand tegen de Romeinen in het jaar 132 na Christus verstopt. De Romeinen vervolgden de Joden en het Jodendom was verboden. Veel documenten werden in die tijd verstopt in grotten in de woestijn om bijna tweeduizend jaar later weer teruggevonden te worden. Het is de eerste vondst van Bijbelse documenten in het gebied sinds 1956. De IAA geeft aan dat ruim de helft van het gebied is onderzocht en dat er nog veel meer te vinden kan zijn in de woestijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in