Elon Musk bedrijven | Wat doet Elon Musk?

0
613
Elon Musk bedrijven

Elon Musk is op dit moment een van de rijkste mensen op aarde. Hij is de CEO van Tesla en heeft nog een aantal andere bedrijven. Hij heeft aan zijn eerste bedrijf Zip2 miljoenen verdient. Nadat hij het bedrijf verkocht had startte hij nog meer bedrijven. Lees vooral verder als je meer wilt weten over de bedrijven van Elon Musk en wat hij allemaal doet.

Overzicht: Elon Musk bedrijven

Elon Musk is al sinds 1995 aan het ondernemen met verschillende bedrijven. Voor Musk is geld niet zijn motivatie, maar de ambitie om iets te bereiken is voor hem belangrijk. Hij heeft bijvoorbeeld een enorme obsessie met de ruimte en wilt ook mensen op Mars laten wonen. Maar wat doet Elon Musk?

Zip2

Nadat Musk zijn natuurkunde studie stopte, begon hij in 1995 met zijn eerste bedrijf: Zip2. Dit bedrijf startte hij met zijn broer en het geld van zijn vader. Het was een soort online gids voor bedrijven. Zip2 heeft hij voor 307 miljoen dollar verkocht en hij hield er zelf wel 22 miljoen aan over. Op 27-jarige leeftijd was hij al multimiljonair.

X.com

Hij investeerde 10 miljoen in dit bedrijf. Het doel was om veilig geld over te maken via e-mail. Nadat ze hadden gefuseerd met het bedrijf Confinity ging het zich volledig focussen op online betalingen. Dit werd een succes en later werd het bedrijf overgekocht door het bekende bedrijf eBay voor een bedrag van 1,5 miljard dollar. Van de 1,5 miljard dollar was 180 miljoen dollar voor Musk.

Everdream

In 1998 investeerde Musk in Everdream. Dit is een IT-bedrijf dat antivirussoftware verkocht, back-ups van data regelde en data-encryptie verzorgde voor bedrijven. In 2007 werd dit bedrijf overgenomen door het bedrijf Dell voor een onbekend bedrag.

SpaceX

Musk wil met zijn bedrijf SpaceX Mars verkennen. Zijn uiteindelijke doel is om mensen te laten leven op Mars. In 2002 startte Elon Musk dit bedrijf. Het bedrijf SpaceX is veel bezig met betaalde ruimtevaart. SpaceX is ook bezig met het ontwerpen van herbruikbare raketten. Op dit vlak zijn ze al erg ver. Laatst is er al een herbruikbare raket succesvol geland.

Tesla Motors

In 2008 werd Elon Musk CEO van het bedrijf Tesla. In het begin leek Tesla geen succes. De Tesla Roadster was namelijk geen populaire auto. Maar in 2013 werd de Tesla Model S uitgeroepen tot auto van het jaar en sloeg het helemaal om. Naast auto’s houdt Tesla zich ook veel bezig met batterijen. En dat is te zien, want hun auto’s hebben ook het meeste bereik en hun accu’s zijn populair onder de mensen die zonnepanelen hebben.

Twitter

In oktober 2022 heeft Elon Musk het welbekende social media platform Twitter gekocht. Voor dit bedrijf heeft hij maar liefst €44 miljard voor betaald. Daarnaast heeft hij in zijn eerste week een ontslagronde georganiseerd, waar zo een 3700 Twitter-medewerkers hun baan kwijtraakte. “Meestal nemen nieuwe topmensen honderd dagen de tijd om uit te zoeken hoe de nieuwe strategie eruit moet gaan zien. Hoe Musk te werk gaat, zou je naar Nederlandse maatstaven al snel kunnen typeren als onbehoorlijk bestuur”, zegt Leen Paape, hoogleraar Corporate Governance aan de Nyenrode Universiteit.

SolarCity

Musk heeft ook veel geïnvesteerd in Solarcity. Dit is een bedrijf dat zonnepanelen installeert. In 2016 heeft hij dit overgekocht met het bedrijf Tesla.

The Boring Company

Musk is al een tijdje op zoek naar een nieuwe vorm van vervoer. Met het bedrijf The Boring Company wil hij goedkoop tunnels maken om daar met hoge snelheid te kunnen gaan vervoeren.

Neuralink

Neuralink is een neurotechnologiebedrijf dat implanteerbare brain-machine interfaces ontwikkelt. Het bedrijf is gelanceerd in 2016 door Elon Musk. Neuralink focust zich op het ontwikkelen van interface tussen mens en computer. Het uiteindelijke doel is om mensen met hersenschade hiermee te helpen.

OpenAI

Ondanks de interesse in technologie van Musk is hij bezorgd over AI. Hij is namelijk bang dat AI zijn eigen leven gaat leiden. In 2015 investeert hij om deze reden met andere investeerders 1 miljard in het bedrijf OpenAI. Het bedrijf OpenAI doet openlijk onderzoek naar AI.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in