Honderd doden bij protesten tegen coup Myanmar

0
773

Bij de protesten in Myanmar zijn op zondag op één dag zo’n honderd mensen gedood. Bij de demonstraties tegen de militaire staatsgreep zijn volgens lokale media zo’n 134 doden gevallen en tientallen gewonden. De staatstelevisie spreekt zelf van 38 doden.

Op 1 februari van dit jaar begon de staatsgreep van het leger in Myanmar vanwege fraude tijdens de verkiezingen. Sinds de staatsgreep wordt er elke dag geprotesteerd en lijken de protesten steeds heftiger te worden. Veiligheidstroepen openden het vuur op demonstranten in de wijk Hlaingthaya met vele doden tot gevolg. De demonstranten eisen onder andere de vrijlating van regeringsleider Aung san Suu Kyi. De 75-jarige politica werd gearresteerd tijdens de staatsgreep op 1 februari.

Christine Schraner Burgener heeft het bloedvergieten scherp veroordeeld. “De internationale gemeenschap, met inbegrip van de regionale actoren, moet zich solidair verklaren met het volk van Myanmar en zin democratische aspiraties”, zei de gezant van de Verenigde Naties.
Ook de Chinese ambassade roept om een einde te maken aan het geweld nadat er twee kledingfabrieken in brand waren gestoken die door China waren gefinancierd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in