Grote commotie ontstaan door plan Europese Super League

0
1088
Grote commotie ontstaan door plan Europese Super League

In de voetbalwereld is verbaasd gereageerd op het plan om een Europese Super League te organiseren. Twaalf voetbalclubs uit Italië, Engeland en Spanje zouden vanaf volgend seizoen in een zogeheten ‘top competitie’ gaan spelen en daarmee het Champions League toernooi verlaten.

De groep bestaat uit de clubs: Arsenal, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, AC Milan, Inter Milan en Juventus. Zij zouden vanaf volgend seizoen op de dinsdag en de woensdag tegen elkaar gaan spelen.

De voetbalwereld liet na de bekendmaking gelijk weten fel tegenover deze plannen te zijn en ook de reactie van de UEFA liet niet lang op zich wachten. “Alle teams die meedoen aan de supercompetitie zullen verbannen worden van het spelen in de eigen competitie. Ook spelers van deze teams zullen niet mee mogen spelen op de international toernooien”, zo zei UEFA-baas Aleksander Ceferin.

Of het plan na de ontstane commotie nog steeds van start zal gaan is de vraag. Vooralsnog heeft geen van de clubs gereageerd op de berichten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in