Noodtoestand in Japan vier maanden voor start Spelen opgeheven

0
1140
Noodtoestand in Japan vier maanden voor start Spelen opgeheven

Vier maanden voor het begin van de Olympische Spelen heeft de Japanse regering besloten om de noodtoestand in Tokio en omliggende gebieden op te heffen. De opheffing van de maatregelen lijkt een positieve ontwikkeling voor de organisatie van de Olympische Spelen.

Begin januari werd in Japan de noodtoestand afgekondigd omdat het aantal corona besmettingen aan het stijgen was. De situatie lijkt nu verbeterd, in Tokio werden woensdag 409 nieuwe besmettingen vastgesteld. In totaal zijn er zestienhonderd mensen overleden in de hoofdstad Tokio en in heel Japan ruim 8.700.

Met het afkondigen van de noodtoestand zijn nog niet alle beperkingen over boord gegooid. Restaurants moeten tot eind maart uiterlijk om 21.00 hun deuren sluiten. Gouverneur Yuriko Koike waarschuwt de Japanse inwoners om wel waakzaam te blijven, omdat ze pas net zijn begonnen met vaccineren.

De Olympische Spelen zullen worden gehouden van 23 juli tot 8 augustus in Tokio. Door de corona epidemie was het nog maar de vraag of de Spelen door zouden gaan. Veel Japanners zien het somber in en willen liever niet dat het evenement doorgaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in