Ajax tekent definitief beroep aan tegen dopingstraf Onana

0
856
Ajax tekent definitief beroep aan tegen dopingstraf Onana

Ajax heeft er voor gekozen om definitief een beroep tegen de dopingstraf van Onana aan te tekenen, zo laat een woordvoerder van de club weten. De doelman is voor een jaar geschorst omdat hij gebruik zou hebben gemaakt van het verboden middel furosemide.

In beroep

De advocaten Dolf Segaar en Javier Ferrero en de huisjurist Ivo Trijbits zullen Ajax bijstaan in de zaak tegen de UEFA. Toen de schorsing begin februari bekend werd gemaakt door de UEFA kondigde Ajax al aan om in beroep te gaan. Binnen de 21 dagen officiële bedenktijd is de club niet van gedachte veranderd en zijn ze naar het sporttribunaal CAS gestapt om daar beroep aan te tekenen tegen de schorsing van Onana.

Onbewust

De 24-jarige doelman beweert dat hij het middel onbewust heeft ingenomen. Onana beweert dat hij een aspirientje wou nemen tegen de hoofdpijn, maar dat hij per ongeluk een pilletje heeft gepakt dat voor zijn vrouw bedoeld was. In dit pilletje zou dan het verboden middel furosemide hebben gezeten.

Verzachtende omstandigheden

De kans dat Ajax de zaak gaat winnen is klein. Normaal gesproken wordt een sporter die betrapt wordt op furosemide voor vier jaar geschorst. De UEFA heeft met de schorsing van één jaar dus al rekening gehouden met de verzachtende omstandigheden. Er is zelfs een kans dat de UEFA de zaak herziet en de straf langer dan een jaar maakt. Ajax heeft in ieder geval tot de uitspraak geen beschikking over Onana.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in