Weghorst maakt eerste doelpunt voor Nederlands elftal

0
950

Wout Weghorst heeft zijn eerste goal als Nederlands international gemaakt in de 3-0 winst tegen Georgië. Ook Gravenberg maakte zijn eerste doelpunt als international van het Nederlands elftal. Dankzij de doelpunten wist Nederland de laatste wedstrijd voor de start van het EK te winnen.

De overwinning was ondanks de 3-0 eindstand weinig overtuigend. Het voetbal oogde beter dan de wedstrijd tegen de Schotland, maar desondanks kwam er vooral in de eerste helft weinig gevaar vanaf Nederlandse kant. Depay wist in de tiende minuut zijn penalty te benutten en bracht Nederland daarmee op voorsprong. De meeste kansen waren voor Georgië maar zij wisten het niet om te zetten tot doelpunten. Nog in de eerste helft kreeg Depay de grootste kans in de eerste helft, maar zijn inzet stuitte op de keeper.

In de tweede helft speelde Nederland beter en leken de Georgiërs moegestreden. Weghorst maakte in de 55ste minuut op aangeven van Depay de 2-0. Hij schoot de bal in de zestien diagonaal langs de keeper. De reactie na het doelpunt was mooi, de oud-AZ en oud-Heracles spelers kon zijn emotie moeilijk verbergen. Nederland begon daarna met wisselen en bracht onder andere Ryan Gravenberch binnen de lijnen. Ook hij wist zijn eerste doelpunt te maken. Nadat een schot van Depay op de keeper stuitte hoefde de middenvelder van Ajax alleen nog zijn hoofd er tegenaan zetten om de 3-0 binnen te schieten.

Nederland speelt volgende week zijn eerste wedstrijd van het EK tegen Oekraïne. Dan zal de eerste echte wedstrijd van het toernooi plaatsvinden. Hoe gaat Nederland voor de dag komen?