Amazon wilt met Prime Video sportwedstrijden streamen

0
656
Amazon wilt met Prime Video sportwedstrijden streamen

Amazon wil slag slaan op het streamen van live sportwedstrijden en is dicht bij een megadeal voor meerdere jaren. Amazon wilt alle wedstrijden op donderdag gaan streamen op Prime Video.

Prime Video is het streaming platform van Amazon, hierop kan er net zoals op Netflix en Videoland gekeken worden naar films, series en documentaires. Het streaming platform biedt zowel originele content van de Amazon Studios aan als films en series van andere entertainmentbedrijven.

Naast films, series en documentaires wilt Amazon nu dus ook sportwedstrijden gaan streamen op Prime Video. Alleen kan dat natuurlijk niet zomaar, want hier zijn licenties voor nodig. Momenteel is FOX de licentiehouder. FOX betaalt 660 miljoen dollar per seizoen tot en met 2022.

Amazon is al jaren actief als koper op de markt van sportrechten

Amazon heeft in de VS al verschillende licenties voor de NBA en MLB-competities, maar wilt dit verder uitbreiden. De e commerce-gigant is in strijd met Disney voor uitzendrechten voor Cricket in India. Disney Plus is de huidige eigenaar van de uitzendrechten en heeft hiermee miljoenen extra abonnees binnen gehaald. Daardoor heeft Amazon natuurlijk ook interesse in die uitzendrechten.

Amazon is al sinds 1994 een van de grootste internetbedrijven, maar is pas de laatste jaren bezig om haar doelgroep te verbreden. Vorig jaar in maart is Amazon pas gelanceerd in Nederland en het platform breid zich nu snel uit over de rest van de wereld. Natuurlijk was dit niet genoeg voor topman Jeff Bezos, waardoor Amazon besloot er een streaming platform ernaast te nemen.

Jeff Bezos breidt zijn imperium snel uit

Amazon was al sinds 2008 bezig met een streaming platform, na de namen Amazon Video on Demand en Amazon instant video werd het in 2018 omgegooid tot Prime Video. Momenteel is Prime Video bezig om verschillende uitzendrechten en licenties te bemachtigen om zo de wereld te veroveren en nieuwe abonnees te krijgen voor haar media platform.

In Nederland zijn de uitzendrechten voor sportwedstrijden nog niet van Amazon en Prime Video is pas sinds het voorjaar van 2020 actief in ons land, maar wat nog niet is kan natuurlijk nog komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in