Facebook Clubhouse kloon, wat is het precies?

0
740
Facebook Clubhouse kloon, wat is het precies?

Volgens bronnen is Facebook begonnen met het bouwen van een zogenaamde ‘Clubhouse-kloon’ die heel erg lijkt op de app Clubhouse. Het bedrijf wil daarmee inspelen op een nieuwe markt die is ontstaan door de anderhalvemetersamenleving. Maar wat is de Facebook Clubhouse app nou precies?

Wat is Clubhouse?

Om te begrijpen wat het nieuwe product van Facebook ongeveer gaat worden, hoef je alleen maar naar de originele Clubhouse app te kijken. Clubhouse is een app waarin mensen bij elkaar kunnen komen via audio en zo kunnen praten over bepaalde onderwerpen om zo, ook in tijden van weinig sociaal contact, interactie te hebben met de medemens. Ondertussen is de app zo’n 5.5 miljoen keer geïnstalleerd op iOS-apparaten en hebben ‘high profile users’ zoals Elon Musk de populariteit van de app verhoogd.

Overnemen van goede ideeën

Facebook heeft al jaren een patent op het kopiëren van goede ideeën. Zo namen ze van snapchat het concept ‘verhalen’ over en voegde dit toe op Instagram. Ook kwamen ze met ‘Instagram Reels’, een concept dat verdacht veel lijkt op de TikTok app. Enkele weken geleden was Mark Zuckerberg zelf te gast in een groep van de Clubhouse app waarin hij praatte over de toekomst van augmented reality en virtual reality. Ondanks technische storingen tijdens zijn bezoek lijkt Zuckerberg overtuigd van de app en heeft hij de opdracht gegeven om eenzelfde soort app te ontwikkelen voor Facebook.

Twitter, LinkedIn en Spotify zijn ook geïnteresseerd

Als Facebook er voor kiest om een eigen versie van Clubhouse te produceren, zegt dat vaak al dat het erg interessant is. Na Facebook hebben ook Twitter, LinkedIn en Spotify ervoor gekozen om een eigen versie van de Clubhouse functie te maken. Eind maart deelde LinkedIn het bericht: “We gaan de mogelijkheid om audio naar andere delen van LinkedIn te brengen, zoals evenementen en groepen, zodat leden meer manieren krijgen om met hun volgers in contact te komen”.

Wanneer komt de Facebook Clubhouse app/kloon online?

Het is nog niet bekend wanneer Facebook hun app officieel gaat presenteren. Maar door de toenemende concurrentie zal het bedrijf niet lang te lang wachten met het online zetten van de Facebook Clubhouse app/kloon. De verwachting is dat het bedrijf in april van 2021 de eerste versie online gaat zetten en dat deze dan in gebruik kan worden genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in