Facebook werft 10.000 werknemers voor ‘metaverse’

0
561
Facebook werft 10.000 werknemers voor 'metaverse'

Voor de komende 5 jaar wil Facebook 10.000 nieuwe banen mogelijk maken voor Europeanen. Het gaat om banen van ‘hoog niveau’. Deze nieuwe medewerkers gaan vooral nodig zijn voor de bouw van de metaverse, een virtuele ruimte die je kan delen met ‘vrienden’.

Afgelopen zomer liet Zuckerberg weten dat hij plannen had om een metaverse te bouwen. Tijdens zijn online vergaderingen merkte Zuckerberg dat hij vaak gefrustreerd raakte door dingen door elkaar te halen. Hij heeft soms moeite om te onthouden wie wat zei in welke vergadering en denkt dat een metaverse zal helpen, omdat het ‘echter’ aan moet voelen dan een normale online meeting.

Gebruikers kunnen gebruik maken van de metaverse via allerlei verschillende manieren. De metaverse zal bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden op een smartphone, maar ook met een headset voor VR en AR. Om de metaverse te bouwen zullen vele mensen en bedrijven samen moeten werken. Hier zullen ontwikkelaars, bedrijven makers en beleidsmakers voor nodig zijn. Facebook zal dus flink moeten investeren in nieuwe medewerkers. Het bedrijf wil nieuwe medewerkers vooral werven uit Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Polen, Ierland en Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in