Hoe blokkeer je iemand op WhatsApp

0
27
Blokkeer iemand op WhatsApp

Soms krijg je op WhatsApp rare of ongepaste berichten. Wanneer dit een keer gebeurt, is dat niet erg. Als je meerdere keren nare berichten krijgt van een contact of onbekend nummer, is dat erg irritant. Vandaar heeft Whatsapp hier de functie blokkeren op bedacht. Wil je weten hoe je dit kunt doen? Lees dan vooral verder!

Stappenplan om een nummer te blokkeren op WhatsApp

Wil je iemand blokkeren op whatsapp? Volg dan de onderstaande stappen:

  1. Open de chat met het contact / nummer die je wilt blokkeren
  2. Klik op de naam of het telefoonnummer bovenaan het scherm
  3. Scroll naar beneden
  4. Klik op ‘’Blokkeer contact’’ en bevestig dit hierna, door op ‘’blokkeer’’ te drukken

WhatsApp groep blokkeren

Een whatsApp groep kun je niet blokkeren. Wel zijn er twee andere opties als je geen berichten meer wilt ontvangen van de groep.

De eerste optie is de groep verlaten. Dit kun je doen door op de naam van de groep te klikken en vervolgens naar onder te scrollen. Wanneer je onderaan bent, kun je op ‘’Verlaat groep’’ drukken.

De tweede optie is de groep dempen. Dit kun je doen door op de naam van de groep te klikken. Vervolgens kun je op dempen klikken en kiezen of je de groep voor 8 uur, 1 week of altijd wilt dempen. Je kunt natuurlijk altijd ervoor kiezen om het dempen uit te zetten, maar wanneer je de volgende dag iets belangrijks hebt, zoals bijvoorbeeld een toets, en je wilt niet gestoord worden, is dempen een goede maatregel die je kunt nemen om je beter te kunnen concentreren.

Kan iemand zien dat je hem blokkeert op WhatsApp?

Wanneer je iemand blokkeert op WhatsApp krijgt de geblokkeerde persoon geen melding. Voor degene die geblokkeerd is veranderd er wel wat. De geblokkeerde gebruiker kan nog wel berichten sturen maar deze komen niet meer aan. De geblokkeerde gebruiker ziet dus maar één vinkje wanneer hij een bericht heeft gestuurd. Ook kan de gebruiker nog wel bellen, maar de gesprekken komen niet meer aan.

WhatsApp: blokkeren van profielfoto

Zodra je een contact geblokkeerd hebt kan de geblokkeerde zien dat de berichten niet meer aankomen. De geblokkeerde kan ook je profielfoto niet meer zien. Dit is een andere manier waardoor iemand kan zien dat je hem geblokkeerd hebt.

Stappenplan: iemand op WhatsApp deblokkeren

Wanneer je iemand geblokkeerd hebt, maar toch weer wilt deblokkeren, kan dat ook gewoon. Om iemand te deblokkeren kun je de onderstaande stappen volgen:

  1. Open de chat met het contact / nummer die je wilt blokkeren
  2. Klik op de naam of het telefoonnummer bovenaan het scherm
  3. Scroll naar beneden
  4. Klik op ‘’Deblokkeer contact’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here