Hoe gevaarlijk is 5G voor de gezondheid?

0
765
Hoe gevaarlijk is 5G voor de gezondheid?

Ondertussen is het al op veel plaatsen geïnstalleerd en maken veel mensen er al gebruik van: het nieuwe 5G netwerk. Het nieuwe netwerk zorgt dat er gebruik gemaakt van sneller internet en we dus nog sneller filmpjes kunnen kijken en kunnen downloaden op onze mobiel. Toch hebben veel mensen hun twijfels over het nieuwe netwerk, en zien ze het als een bedreiging voor de gezondheid. Maar hoe gevaarlijk is 5G nu echt?

Geen bewijs voor gezondheidsschade door 5G

“Het bewijs dat 5G gevaarlijk is voor de gezondheid bestaat niet. Maar er moet wel meer onderzoek worden gedaan, want de relatie tussen de blootstelling aan het 5G netwerk en vruchtbaarheid bij mannen, kanker en geboorteafwijkingen is niet helemaal uit te sluiten. Toch is de kans daarop zeer klein”. Dat concludeerde de Nederlandse gezondheidsraad.

Eerder waarschuwde een groep van 180 wetenschappers en artsen uit 36 verschillende landen voor het gevaar van 5G. Zij vinden dat er eerst goed onderzoek gedaan moet worden, onder andere naar het stralingsgevaar van 5G. “De mens wordt al blootgesteld aan 2G, 3G, 4G waarvan bewezen is dat de RF-EMF schadelijk is voor mens en milieu. Daarnaast tonen studies aan dat gezondheidsimpact studies m.b.t. straling vaak beïnvloed worden door de industrie”.

Het ondervinden van de gevolgen

Hoe gevaarlijk 5G is voor de gezondheid is dus eigenlijk gewoon niet bekend. Het 5G netwerk wordt geïnstalleerd in Nederland zonder dat er grondig onderzoek is gedaan naar de gevolgen. Simpelweg omdat er nog niet eerder gebruik gemaakt is van internet met zulke hoge frequenties en er geen tijd is om onderzoek te doen. Europa loopt namelijk achter op landen zoals de VS en Aziatische landen op het gebied van technologie en internet en wil zo snel mogelijk beginnen aan de inhaalslag. Het lijkt er dus op dat we vanzelf de gevolgen van 5G zullen ondervinden.

Verschil tussen 4G en 5G

Zoals de naam eigenlijk al aangeeft is 5G een upgrade van 4G. De belangrijkste verschillen zijn dat er met 5G hogere datasnelheden bereikt kunnen worden, meer verbindingen ondersteund kunnen worden en er een betrouwbaardere verbinding aanwezig is. Het 5G netwerk past zich ook aan aan de gebruiker. Heeft de gebruiker veel data nodig, dan krijgt deze persoon een verbinding waar veel data mee verzonden kan worden. Op het moment zijn er nog 2G, 3G en 4G verbindingen, maar de verwachting is dat over enkele jaren alle verbindingen 5G zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in