Steeds meer mensen kopen IPTV, maar waarom en wat is het?

0
293
televisie kijken

In de snel veranderende wereld van digitale technologie en mediaconsumptie is IPTV ofwel Internet Protocol Television een manier van TV kijken dat steeds vaker wordt gebruikt. Deze moderne vorm van televisiekijken, waarbij het internet wordt gebruikt om tv programma’s, series, sport en video’s te streamen, wint razendsnel aan populariteit. Deze manier van TV kijken verandert het landschap van TV ervaringen en de visie op betaalde TV apps.

Hoe gaat IPTV kijken in zijn werk?

Online kun je IPTV kopen bij bepaalde aanbieders. Je ontvangt een code die je kunt toevoegen in een IPTV player (dit is een app in de App Store, Google Play Store of op je televisie kunt downloaden). Een andere manier is om een IPTV box te kopen waarin je de code toevoegt. Je kunt deze IPTV box vervolgens via HDMI aansluiten op een TV scherm.

Waarom zijn IPTV abonnementen zo populair aan het worden?

Mensen zijn steeds meer losse streaming apps moeten gaan betalen zoals Netflix, Disney Plus, Videoland, Amazon Prime, Pathé thuis en vele andere. Je betaalt dus tientallen tot honderden euro’s per maand voor alle apps als je alles zou willen kijken. Met een IPTV abonnement betaal je meestal 1x een bedrag per jaar van rond de 90 euro waarna je toegang hebt tot bijna alle sportkanalen, films, series en dus toegang tot al die losse apps waar je dus niet meer voor hoeft te betalen.

Ook ontvang je TV kanalen van vele andere landen, waardoor IPTV abonnementen erg populair zijn onder buitenlanders die in Nederland wonen of Nederlanders met buitenlandse afkomst die graag ook TV zenders willen kijken van hun moederland.

Wetgeving over IPTV

IPTV is een beetje “grijs gebied” omdat het niet per se illegaal is, maar je hebt natuurlijk wel te maken met de gebruiksrechten van de diverse platformen. Stichting Brein is de stichting die achter IPTV aanbieders aan gaat en hun vervolgens terecht stelt. Er zijn diverse boetes uitgedeeld voor het verspreiden van IPTV-rechten. De gebruikers van IPTV blijven vooralsnog buiten schot.

Verliezen Video On Demand aanbieders als Netflix en Amazon Prime Video marktaandeel?

De grote Video On Demand TV aanbieders verliezen kleine gedeeltes van hun marktaandeel aan IPTV. Dit is een erg klein gedeelte vergeleken met de totale omzetten die deze gigantische bedrijven doen. Ja, er is sprake van schending van de gebruiksrechten, echter is het een te verwaarlozen hoeveelheid voor deze mega bedrijven.

De hoeveelheid mensen die IPTV kopen is volgens Google trends afgelopen jaren hard gestegen. Wij verwachten dat deze stijging is gekomen door met name de toename van een globale bekendheid van de term ”IPTV”. Wij zien IPTV totaal niet als bedreiging voor de reguliere bedrijven aangezien gebruikservaringen en klantenservices van de reguliere TV of VOD bedrijven vele malen beter is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in