Vele apps verdwijnen mogelijk uit de Google Play Store

0
566
Vele apps verdwijnen mogelijk uit de Google Play Store

Google heeft de privacy regels aangescherpt voor hun Play Store.
Apps vragen namelijk vaak onnodig voor de locatiegegevens van hun gebruikers. Om de privacy te waarborgen, moeten ontwikkelaars nu aantonen waarom ze deze locatiegegevens echt nodig hebben. De deadline hiervoor is op 29 maart aanstaande.

Gegevensmisbruik

Een aanleiding tot actie voor Google is het feit dat apps locatiegegevens opvragen van hun gebruikers om deze data vervolgens te verkopen aan derde partijen. Deze manier van datagebruik is natuurlijk niet echt in het belang van de consument. Daarom is Google van plan om dit zoveel mogelijk uit te roeien.

Inzendingen worden gecontroleerd met een bot

Google gaat gebruik maken van bots om de enorme hoeveelheid inzendingen te beoordelen. Dat kan voor extra problemen zorgen aangezien bij het gebruik van bepaalde woorden die de bot niet herkend je inzending wordt afgewezen.

Hoeveel apps worden er verwijderd?

Het exacte aantal is niet duidelijk maar de voorspelling is dat hierdoor mogelijk honderdduizenden apps in de problemen komen van de 3 miljoen apps die de Google Play Store telt. Het is overigens niet volledig uitgesloten dat Google de deadline wat uitstelt. Google is er namelijk niet bij gebaat als apps worden verwijderd omdat de ontwikkelaars in tijdnood komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in