Wat is een 3-in-1 simkaart?

0
315
Wat is een 3-in-1 simkaart

Smartphones zijn erg snel aan veranderen. Eerst waren mobiele telefoons niet bepaald mobiel. Ze waren namelijk aardig groot. Langzamerhand begonnen ze steeds kleiner te worden. Totdat de smartphone met touchscreen werd ontdekt. Nu worden ze juist weer steeds groter.

Ook zijn simkaarten erg veranderd in de afgelopen jaren. Die begonnen ook eerst groot en zijn steeds kleiner geworden. Gelukkig hebben providers hier iets op verzonnen, namelijk de 3-in-1 simkaart. Lees verder als je wilt weten wat dit is en hoe dit werkt.

3-in-1 simkaart, wat is het?

Een 3-in-1 simkaart is een universele simkaart die je in iedere telefoon kan gebruiken. In een mobiele telefoon kun je een simkaart doen, maar niet in elke smartphone past dezelfde grote simkaart. Vandaar hebben providers een 3-in-1 simkaart gemaakt die in elke telefoon past. De simkaart bestaat uit drie groottes: standaard, nano en micro. Het is allereerst gewoon een standaard simkaart, maar je kunt er een nano en micro simkaart uitdrukken. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat je de verkeerde simkaart koopt.

Hoe werkt een 3-in-1 simkaart

Een 3-in-1 simkaart is erg makkelijk te gebruiken. Je kunt als het ware de simkaart naar gewenste keuze eruit drukken. Wil je de simkaart in nano formaat druk, dan alleen de buitenste ring eraf. Wil je de micro simkaart gebruiken? Druk dan het binnenste gedeelte eruit.

Ik wil van een kleinere simkaart naar een grotere

Wanneer je een nieuwe smartphone hebt gekocht waar een grotere simkaart in moet, kun je een simkaart adapter kopen. Dit is een adapter waar een micro of nano simkaart in past. Op deze manier kun je dezelfde simkaart gebruiken, maar wel in een ander formaat. Een andere optie is een nieuwe simkaart aanvragen bij je provider. Het nadeel hiervan is dat de gegevens op de simkaart dan niet bewaard worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in